Ще бъде изградена алейна мрежа, енергийно ефективно осветление, автоматична поливна система,

...
Ще бъде изградена алейна мрежа, енергийно ефективно осветление, автоматична поливна система,
Коментари Харесай

Кметът Николов предлага разширяване на КТК „Ченгене скеле“ с атрактивна екозона, посветена на морските създания

Ще бъде изградена алейна мрежа, енергийно дейно осветяване, автоматизирана поливна система, внасяне и разполагане на паркова мебел, озеленяване и други

Кметът Димитър Николов предлага разширение на Културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “ с атрактивна тематична зона за детски игри и отдих, отдадена на морската флора и фауна, както и на рибарския поминък. За задачата Община Бургас приготви план, с който ще се постарае да обезпечи външно финансиране от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година Преди да бъде подаден за оценка, е нужно и разрешението на локалния парламент, който ще заседава на следващия ден.

Община Бургас планува създаване на алейна мрежа, енергийно дейно осветяване, автоматизирана поливна система, внасяне и разполагане на паркова мебел, озеленяване, разработване, доставка и монтаж на детски уреди за игра, обезпечаване на налична среда, видеонаблюдение на територията. За място е определена поляната отгоре на КТК „ Ченгене скеле “. Така се търси опция за разширение на този толкоз забавен туристически обект и артикул на Бургас, който притегля доста гости от града, страната и чужбина.

В плана е заложен акцент върху използване на нов учебен интерактивен метод за възстановяване информираността на най-малките по тематиките за биоразнообразието на Черно море, вредите от човешката активност и акомодацията към настъпващите климатични промени.

Материалното обезпечаване ще включва:

* Детски атракцион с разнородни уреди за игра и интензивно придвижване – за деца от разнообразни възрастови групи;

* Сензорна зона;

* Зона за рекреация с места за сядане, зона за пикник;

* Зона със занимателни и осведомителни панели, отдадени на знанията за биоразнообразието в Черно море и създаване на екологичната просвета и природозащитното държание у младите хора;

* Зона за озеленяване.

С плануваните по плана действия Община Бургас продължава своите старания за съчетаване на географски, естествени и културни капацитети с вложения в привлекателна инфраструктура.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР